iFin logo iFin Обрати тариф
Реєстрація

Терміни подання річної звітності

03.01.2020

Дорогі друзі!


От і наступив Новий рік!

Кожен з нас отримав багато вітань і теплих побажань. Нехай усі вони здійсняться! Віримо, що Новий рік принесе усім тільки позитивні зміни, тільки приємні новини і виключно радісні події!

Прийшов час підбити підсумки попереднього року, кварталу і місяця та відзвітувати про них до контролюючих органів.

Отже, давайте пригадаємо основні звіти, які потрібно буде подати найближчим часом.

Суб’єкти господарювання, які у 2019 році працювали на спрощеній системі оподаткування:

  • 1 і 2 група подають Податкову декларацію платника єдиного податку фізичної особи за формою F0103404 – у термін до 2 березня 2020 року;

  • 3 група - Податкову декларацію платника єдиного податку юридичної/фізичної особи за формою J/F0103306 у термін до 10 лютого 2020 року;

  • платники єдиного податку 4 групи подають Податкову декларацію платника єдиного податку четвертої групи на поточний рік за формою J0138103 – у термін до 20 лютого поточного року.

Суб’єкти господарювання, які у 2019 році працювали на загальній системі оподаткування:

  • юридичні особи - Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за формою J0100118 або Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткових організацій за формою J0101911до 2 березня поточного року;

  • фізичні особи - Податкову декларацію про майновий стан i доходи за формою F0100111 – до 10 лютого поточного року (підприємці) або F0100211 – до 1 травня (особи, які провадять незалежну професійну діяльність).

Фізичні особи, які у 2019 році працювали на будь-якій системі оподаткування, та не відносяться до пільгових категорій платників ЄСВ (пенсіонери за віком або інваліди), подають за себе Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску за формою F3000512 (ФОПи) або F3005112 (фермери та самозайняті особи) – у термін до 10 лютого 2020 року.

Бухгалтери юридичних осіб та деякі ФОПи мають подати звітність до управлінь статистики відповідно до своїх видів діяльності. Інформацію про таку звітність по конкретній юридичній або фізичній особі можна отримати на сайті Державної служби статистики: 
http://rsp.ukrstat.gov.ua/edrpou

Крім того, якщо у звітному періоді у вас були наймані працівники, то потрібно подати Звіт ЄСВ за грудень 2019 року за формою J/F3000412 – до 20 січня 2020 року та Податковий розрахунок доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) за формою J/F0500105 до 10 лютого 2020 року.

Звертаємо Вашу увагу, що повний перелік звітності, яку потрібно подавати суб’єкту господарювання, залежить від багатьох факторів, таких як форма державної реєстрації (юридична особа, відокремлений підрозділ, громадське формування, неприбуткова організація, фізична особа, фермерське господарство, тощо), система оподаткування, обсяг доходу, платник/неплатник ПДВ, наявність найманих працівників, наявність/відсутність майна, земельних ділянок і т.п.

У даній статті ми наводимо інформацію тільки про основні звіти, які мають бути подані до контролюючих органів. Просимо вас бути максимально уважними до комплектності звітності та термінів її подання.

Отримати детальну інформацію про терміни подання звітності до контролюючих органів можна у нашому сервісі у вкладці Календар:
https://console.ifin.ua/ManualReports?taxinvoice=False&docType=-1

Також тут можна налаштувати персональні нагадування про терміни подання звітності саме для Вашої компанії.


 

Команда iFin бажає всім веселих свят, вдалого року та легкої звітності!

Ми завжди раді допомогти, порадити, підказати, підставити плече усім, хто до нас звертається. Миру і радості Вам і Вашим сім’ям!


 

З 2011 року більше 13 мільйонів успішно поданих звітів з iFin

Долучайтесь @iFinmaster