iFin logo iFin Обрати тариф
Реєстрація

Актуальні оновлення сервісу iFin станом на 25.06.2018

25.06.2018


Вітаємо користувачів сервісу з початком 25 звітного тижня та вчорашнім Днем молоді! Від імені усієї команди iFin бажаємо Вам творчого, кар`єрного та особистого росту, щастя та достатку, драйву та здоров`я, щоб все це реалізувати!



У сьогоднішньому випуску новин iFin Ви дізнаєтесь:

  • оновлення та перенесення у інший розділ однієї з форм фінансової звітності;

  • результати аналізу та планових перевірок трьох Декларацій у сервісі.



В кінці 24 звітного тижня Володимир Горб переніс форму «Електронного повідомлення про взяття рахунків на облік в органах ДФСУ за даними, отриманими від банків та інших фінансових установ» (J/ F 1490802) з розділу «Запити» до розділу «Звітність» - «До Фіскальної служби» - «Фінансова звітність».

Причина змін – оскільки дана форма була у розділі «Запити», відповідно до сервісної «Черги підписання ЕЦП» підписувалася ключами бухгалтера і печаткою (у разі наявності ключа бухгалтера), а повинна підписуватися ключами директора і печаткою. Відтак працювати з фінансовою звітністю на сайті та отримувати на неї позитивні квитанції стало значно простіше.

Звертаємо Вашу увагу на додаткові оновлення форми:

- «Електронне повідомлення» на сайті вже доступне для друку у форматі pdf;

- до форми додана перевірка заповнення основних полів Звіту – «Код МФО», «Дата відкриття рахунку», «Дата взяття на облік»;

- та «Довідник  банківських установ» для заповнення граф «МФО» та «Найменування».

 

Артур Шафорост займався аналізом негативних квитанцій та оптимізацією кількох форм податкової звітності:

  1. «Податкова декларація збору за місця для паркування транспортних засобів» (J0301206);

  2. «Податкова декларація з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» (J0302104) з Додатком (J0312104);

  3. «Податкова декларація з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)» (J0602006).



Результати оптимізації:

- до форми «Податкова декларація збору за місця для паркування транспортних засобів» (J0301206) додані:

формула для заповнення поля «Звітний (податковий) період, що уточнюється»;

спеціальні квадратні поля для відміток: періоду, за який створюється Звіт, та періоду, що уточнюється. Якщо відмітки не проставлені, камеральна перевірка не дозволить зберегти та надіслати у ДФС не до кінця заповнену Декларацію (див. – мал.1).







Проаналізувавши негативні квитанції на «Податкову декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» та «Податкову декларацію з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)», спеціаліст рекомендує:

  • обов`язково повторно зберігати Звіт перед відправкою у разі його створення шляхом копіювання, інакше у відповідь доведеться отримати наступну негативну квитанцію «Документ не прийнято, оскільки Звіт з таким реєстраційним номером уже  зареєстровано»;

  • нагадує, що Декларацію можна формувати та подавати лише за минулий період.



Наостанок нагадаємо, як працюватиме ЄРПН в останні вихідні цього місяця:


30 червня (субота) 2018 р. вважається операційним днем, протягом якого буде здійснюватись прийняття від платників податкових накладних та/або розрахунків коригування для реєстрації в  ЄРПН. 

Операційний день триватиме з 8:00 до 20:00. Підтвердженням про прийняття податкової накладної до ЄРПН є квитанція, дата та час зафіксовані у квитанції є датою та часом надання податкової накладної в електронному вигляді до ДФС.

28 червня (четвер), 29 червня (п’ятниця) та 1 липня (неділя) 2018 року - святкові та вихідні дні, тому ЄРПН не функціонуватиме.





Зустрінемось завтра!