iFin logo iFin Обрати тариф
Реєстрація

Актуальні оновлення сервісу iFin станом на 26.06.2018

26.06.2018

Доброго дня, дорогі користувачі сервісу! До Вашої уваги - новий випуск новин від iFin:

   

За даними НБУ, з  1 липня почнуть діяти правила заокруглення загальних сум готівкових розрахунків та фактично припинеться готівковий обіг монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок (докладніше – за посиланням https://bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=58884852&cat_id=55838 ).

 

Заокруглення відбуватиметься за такими математичними правилами:

1) сума, що закінчується від 1 до 4 копійок, заокруглюється в бік зменшення до найближчої суми, яка закінчується на 0 копійок;

2) сума, що закінчується від 5 до 9 копійок, заокруглюється в бік збільшення до найближчої суми, яка закінчується на 0 копійок.

 

Щодо власне сервісних оновлень, на початку 25 звітного тижня Цибуля Олексій провів аналіз негативних квитанцій користувачів на щомісячну «Податкову декларацію з рентної плати» (F/J0800204).

Спеціаліст виділив кілька корисних рекомендацій для успішного звітування до ДФС:

  • дану Декларацію подають фізичні та юридичні особи щомісячно до 20 числа місяця, наступного за звітним за основним місцем податкової реєстрації. Додатково слід надіслати копію уже прийнятого звіту до неосновних відділень податкового обліку – за місцезнаходженням водних об’єктів або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням / використанням води (за їх наявністю);

 

  • для виправлень та уточнень у межах звітного періоду слід створити та надіслати «Нову звітну» форму звіту, після його закінчення – «Уточнюючу», обов`язково поставивши відмітку «Уточнююча» у титульній частині документу;

 

  • якщо у відповідь на подання звіту Ви отримали квитанцію щодо помилок у самому файлі xml. – рекомендуємо створити новий звіт у нашому сервісі, оскільки при імпорті/експорті/коригуванні звіту міг пошкодитися внутрішній вміст файлу або його структурні компоненти.

 

Артур Шафорост працював над оптимізацією форми «Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткових організацій» (J0101911) з додатками (J0119711, J0119811). До форми додана формула «Звітний податковий період, що уточнюється». Заповнюючи «Уточнюючу» форму звіту, навпроти поля «Звітний податковий період, що уточнюється» слід поставити відмітку у поле «Рік».  

 

Також хочемо звернути Вашу увагу на найтиповіші помилки, що трапляються у звітах з персоніфікації (форма P08b - "Відомість про осіб, які підлягали загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню на випадок безробіття, отримували допомогу по безробіттю (крім одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності) та матеріальну допомогу у період професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації") та підказати, як їх уникнути надалі:


1) Якщо Ви отримали квитанцію наступного характеру «Невідповідний формат файлу: P08T01B.xml»  - радимо зателефонувати до центру обробки електронних звітів Пенсійного фонду України  (номер телефону гарячої лінії ПФУ -  0 800 503 753);


2)  «Страхувальник з кодом не зареєстровано в управлінні ПФУ» – рекомендуємо уточнити у інспектора пенсійного фонду потрібне Вам відділення обліку. Вкажіть вірний код управління у картці установи («Налаштування» - «Реквізити» - «Контролюючі органи») і надішліть повторно електронний документ;


3) «Файл вже був прийнятий раніше» – у випадку копіювання звіту за минулий період, не забудьте змінити дату (звітній період) перед створенням документу та повторно зберегти файл перед його відправкою до ПФУ.
 

 

 Нагадуємо, що завтра - 27 червня – останній термін для сплати за травень 2018 р.:

  • ПДФО тa військового збору з нарахованого, але нe виплаченого доходу;
  • ПДВ;
  • акцизного податку;
  • рентної плати. 

 

Успіху у подачі звітності!

 

Є питання – зателефонуйте нам – (050) 411-99-36, (067) 354-64-02, (093) 170-08-66. Працюємо з 8 до 20 у будні, з 9 до 18 – у вихідні. Будемо раді Вам допомогти!

 

Дякуємо, що обрали iFin